מהם ההבדלים בין אבקות חלבון?
אבקת חלבון הינה תוסף תזונה המכיל ברובו חלבון המגיע ממקורות טבעיים שונים. היא נועדה לטובת תוספת בתפריט התזונה או יכולה לשמש כארוחה בפני עצמה. משתמשים בה בנסיבות שונות: לספורטאים אשר מאמצים את גופם ורוצים לבנות מסת שריר, לאנשים לאחר פציעות כאשר רוצים לשקם רקמות שרירים בגופם ועוד. ההבדלים הבולטים בין אבקות החלבון הם במקור מהם הן מופקות. יש מהחי או מוצריו ויש מצמחים שונים. היתרון במוצר הנ"ל שהוא מתומצת ומרוכז, ולכן, יעיל מאוד בהשפעותיו על האדם הצורך אותו. כמות קטנה ממנו מספקת תצרוכת אשר הייתה מתקבלת מאכילת כמויות מזון המכילות חלבונים.
מוצר עשיר תוספות איכותיות
אבקת חלבון מהחי יכולה להגיע מביצים, מחלב, ממי גבינה ועוד, וכן, מהצומח דוגמת: אורז, דגנים, אפונה וקטניות אחרות, סויה ועוד. למוצר המעובד בדרכים שונות מוסיפים בעת הייצור חומרים נוספים בהם חומרי ריח וטעם דוגמת שוקולד, וניל ועוד. הטעם הינו לרוב ממותק על מנת לחבב אותו על משתמשים רבים ככל האפשר. בנוסף לכך, מוסיפים לו קריאטין גלוקוזאמין וויטמינים ומינראליים נוספים החיוניים לגוף האדם. קיימים הבדלים בין אבקות חלבון המתבטאים במינון חומצות האמינו המשמשות, למעשה, אבני יסוד בבניית רקמת השריר.
איך צורכים את האבקה?
אבקת חלבון מסיסה בנוזלים ואפשר למהול אותה במים, בחלב, במיצים וכדומה. מבין אלו ידועים השייקים אשר מכילים מיצים טבעיים ואבקת חלבון אשר מיועדים לספורטאים בחדרי כושר. הכמות הנמהלת נקבעת על פי הצורך, רמת האימון הנדרשת, קצב פיתוח וחיזוק השריר הנדרש ועוד. מומלץ לקבל ייעוץ בנושא מתזונאים וממומחים אחרים לנושא. מומלץ לרכוש אבקות חלבון ותוספי תזונה אחרים בחברות ובחנויות לאבקות חלבון המתמחות בתחום. כך ניתן לקצר את הדרך לפיתוח הגוף וחיזוקו בדרך הטובה והבטוחה ביותר.